Huis van Levenskunst

Donateurs

Kennis, ervaring, hulp of geld

Doneren kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het doneren van uw kennis of ervaring op het gebied van zorg. Maar ook door tijd, praktische hulp of geld. Zo kunt u bijvoorbeeld lid worden van de Club van 100. Voor 100 euro per jaar maakt u een groot verschil.

Uw hulp is welkom

Wilt u hulp of een donatie aanbieden? Dan horen wij dit graag. Het handigst gaat dit via het formulier.

Wat hebben we bereikt?

We zijn bijzonder dankbaar dat er zoveel warme belangstelling is voor ons werk.
Op deze pagina houden wij u op de hoogte.

Mooi nieuws

Het huis van Levenskunst is gevestigd in een vrijstaand pand gebouwd in 1910. Dat pand heeft een bijzondere sfeer en een geheel eigen karakter. Het pand vraagt veel onderhoud. We zijn bijzonder dankbaar, dat er zoveel warme belangstelling is voor ons werk.

Plannen 2022/2023

De komende maanden is ons beleid gericht op werving van meer medewerkers en het maken van een plan, hoe te handelen als er opnieuw een pandemie ontstaat. De financiële situatie is vooralsnog gezond waardoor er de mogelijkheid aanwezig is om het pand verder aan te passen aan de wensen en behoeften van de gasten.

Bekijk ook onze jaarrekeningen op de pagina Stichting Huis van Levenskunst.

IMG_2530
IMG_2529
IMG_2883

Tuinhuis

In de lente en zomer van 2021 is een tuinhuis met sedumdak achterin de tuin gebouwd. Er staat een simpele keuken in. Het tuinhuis is geschikt als gespreksruimte en om de aministratie te herbergen. In overeenstemming met ons beleid geven we gehoor aan de wens van de gasten om meer nog dan we al doen, kunstzinnig en ambachtelijk te werken met de handen. Het gaat dan om boetseren en werken met hout en met speksteen. Dat kan niet in de gezamenlijke huiskamer, dus hebben we besloten om een tuinhuis te laten neerzetten, waarin we ”rommel” kunnen maken. We kunnen daar met klei, hout en steen werken en het daar laten staan om er een volgende keer aan verder te kunnen werken.
Daarbij willen een aantal gasten graag kaarten (bv bridge) en ook deze activiteit gaat plaatsvinden in het tuinhuis zodra er genoeg deelnemers zijn.
Het heeft nogal wat tijd en moeite gekost voordat het tuinhuis hiervoor geschikt was. Door de coronapandemie en de verschuiving van de groepsgrootte is het ook onduidelijk gebleven wanneer en hoe we daar activiteiten kunnen ontplooien. Als iedereen weer op de post is, gaan we van start.

Verhoogde bakken

In 2021 zijn er verhoogde tuinbakken gemaakt. We hebben in de zomer van 2022 weer een mooie oogst. Onze gasten helpen met de verzorging van onze planten.

Tuinfeest

In de zomer van 2022 kon het tuinfeest eindelijk weer doorgaan, nadat het vanwegde de coronapandemie twee keer was afgelast. Gasten, medewerkers en mantelzorgers kwamen samen op de boerderij van een van de medewerkers om het schapenscheren bij te wonen en om de zomer te vieren.

Nieuwe verlichting en nieuwe kastdeuren in 2021

De verlichting in de zaal was tot nu toe heel praktisch maar niet mooi. Sinds een paar maanden hebben we nu prachtige en praktische lampen. De houten lampen hebben de vorm van een dodecaëder, een ruimtelijk figuur met 12 vijfhoekige vlakken. Ook zijn de versleten kastdeuren in de ontvangsthal vervangen door mooie nieuwe goed functionerende exemplaren.

Nieuwe entree en invalide toilet in 2020

De verbouwing van de hal en het nieuwe invalide toilet zijn in de zomer van 2020 helemaal afgerond. We zijn er erg blij mee. De verbouwing was noodzakelijk vanwege het gebruik van een rollator en een rolstoel, door enige van onze gasten. Met dank aan de financiële ondersteuning van een aantal mensen is het gelukt om een rolstoel toegankelijke douche / toilet te laten bouwen en is ook de entree vergroot en vernieuwd. Dankzij de schenkingen die we mochten ontvangen van de organisatie “Inner Wheel” en een aantal schenkingen van personen.

Verwarming en ventilatie

De verwarming en de ventilatie in de zaal is aangepast. Mede om de kans op besmetting met het corona virus verder te verkleinen. Dit alles met zorg om de karakteristieke sfeer zo min mogelijk aan te tasten.

Nieuwe keuken in 2019 dankzij schenkingen

De financiële ondersteuning is meer dan welkom. We hebben de keuken gerenoveerd en aangepast aan onze gasten met geschonken geld van personen en organisaties, zoals de Rotary club Apeldoorn.